Voita elämän pelissä

Yksinkertaisin tapa ymmärtää täysin elämän todellinen tarkoitus on verrata sitä peliin. Oletetaan, että elämä on peli ja jokainen ihminen on pelaaja. Kun elämä on yksi iso peli, tarvitsen joukkueen voittaakseni. Tarvitsen myös parhaan valmentajan. Samoin minun tulee tietää säännöt ja säännökset pelatakseni oman osani oikein. Kun pelaat peliä, se on ennen kaikkea tarkoitettu omaksi iloksesi ja nautinnoksesi. Jos ensisijainen tarve nauttia on täytetty, se antaa minulle motivaatiota pelata omaa paikkaani parhaalla mahdollisella tavalla, lisäten halua tulla yhä paremmaksi, antaen yhä enemmän taitoja, kykyjä, arvoa ja erityisyyttä arsenaaliini. Näin minusta tulee ainutlaatuinen pelaaja, hyvin erityisellä henkilökohtaisella identiteetillä ja persoonallisuudella.

Entä mitä elämässä voittaminen tarkoittaa?

Se tarkoittaa, että ilmaiset hyveitä kaikissa tilanteissa säilyttäen vakauden ja itsen hallinnan, erityislaatusi eheänä. Toisin sanoen, elämän pelissä voittaminen tarkoittaa, että sen sijaan, että antaisit ulkoisen maailman, yhteiskunnan, tapahtumien tai esteiden vaikuttaa, se onkin sinä ja joukkueesi, jotka vaikuttavat maailmaan ja yhteiskuntaan sisäisten hyveiden, viisauden, korkeiden periaatteiden ja elämän laadun kautta.

Kuka opettaa säännöt, missä on valmentajani?
Jokaisen menestyneen joukkueen takana on valmentaja. Hyvä valmentaja kokee vahvaa uskoa ja rakkautta minuun ja joukkueeseeni iskostaen itsekunnioitusta ja itsevarmuutta. Valmentaja ymmärtää ja hyväksyy jokaisen pelaajan ominaisuuksineen ja virheineen ja työskentelee jokaisen kanssa antaen juuri hänelle sopivaa opastusta, jotta hän voi parantaa ominaisuuksiaan ja työstään virheitään. Valmentaja varmistaa, että jokainen pelaaja on harmoniassa ja yhteydessä muiden pelaajien kanssa. Tämä luo arvostusta, solidaarisuutta ja rakkautta pelaajien kesken.

Kuka voi olla tämä täydellinen valmentaja? Se on Jumala Itse.
On niin tärkeä aika pelissä, että on tullut välttämättömäksi vakiinnuttaa läheinen yhteys valmentajan kanssa. Mitä enemmän kuuntelen Hänen ohjeitaan ja seuraan Häntä, sitä lähemmäksi Häntä pääsen, samalla hyötyen enemmän ja enemmän Hänen läsnäolostaan.

Valmentajani on kertonut, että aiemmin peliä ei pelattu näin. Pelin tarkoitus oli ylevä, säännöt olivat reilut ja pelaaminen oli kivaa. Myöhemmin pelistä tuli likaista. Nyt valmentaja opettaa minulle mitä kauneinta tapaa pelata tätä peliä. Hän antaa minulle yksilöllistä huomiota muistuttaen samalla paikastani osana joukkuetta. Nyt pelaan peliä helppoudella, täysin turvassa ja ilman pelkoa epäonnistumisesta, täynnä itsevarmuutta, koska seuraan valmentajani ohjeita ja minulla on joukkueeni täysi tuki. Koko peli on muuttunut! Näen nyt pelin koko motiivin. Emme enää pelaa keskinkertaisin tavoittein. Valmentaja haluaa muuttaa kokonaan miltä peli näyttää, tuntuu - koko sen laadun. Ja minä vaikutan tuohon visioon jokaisella tekemälläni siirrolla.

You have no rights to post comments