Suhde korkeimpaan

God Shiva

 

Kenet on muistettu Rakkauden Valtamerenä, Viisaiden Älynä, Kaikkivaltiaana Auktoriteettina, Sydänten Lohduttajana, Totuutena, Elävänä ja Autuaana Olentona?

Kuka Jumala on?

"Olen Rakkauden Valtameri, näytän teille Rakkauden polun. Rakkauteni pysyy ehjänä ja jatkuvana. En voi unohtaa teistä ainoatakaan. Rakastan teitä niin paljon, ja Minun rakkauteni on ehdotonta ja rajatonta. Olen Rakastettu. Olette kutsuneet Minua niin pitkään."

Olemme tottuneet tuntemaan asioita näön, kuulon, maun, kosketuksen tai tuoksun kautta. Useimmat meistä ovat kasvaneet "uskon, kun näen" -ymmärryksessä. Koska emme voi nähdä, kuulla, maistaa, koskea tai haistaa Jumalaa, herää kysymys - onko Jumala todellinen. Jumalaa kohti voi kurottaa puhtain ajatuksin ja saada Häneen yhteyden. Sielu kokee vastakaiun puhtaina tunteina ja henkisenä voimana. Jumala itse on totuus ja siten Hänet voi tunnistaa totuuden silmin.

Jumalakin on sielu, kuten me. Toisin kuin meihin, Häneen viitataan Korkeimpana Sieluna - ainoana sieluna, joka ei koskaan ota omaa (karkeaa tai hienovaraista, inhimillistä tai enkelimäistä) kehoa. Hän on tekojen seurausten tuolla puolen eikä Hän koskaan ole syntymän ja kuoleman, nautinnon ja kivun, menestyksen ja tappion kaksinaisuuden alainen. Koska Hän on tämän fyysisen maailman ajan rajoitusten tuolla puolen, Hänellä on absoluuttinen tieto maailmankaikkeudesta sen kaikkine ulottuvuuksineen.

Missä Jumala on?

Jumala elää jossakin, mutta ei kaikkialla. Ajatuskin Jumalasta melkein nostaa katseen ylöspäin, ikään kuin odottaisi kuin ihmeen kaupalla kasvojen ilmestyvän pilvien takaa tai kuusta. Ajatukset ovat voimakkaita, ne yhdistävät sielun toiseen sieluun. Jos ajatuksia suunnataan oikein, ne voivat mennä jopa sinne, minne vain sielu voi matkustaa - yli kuun ja tähtien kullanpunaisen valon ulottuvuuteen, joka on kaikkien sielujen alkuperäinen koti. Uponneena kokemukseen tämän valon lämmöstä sielu tuntee todella olevansa vihdoinkin kotona Jumalan kanssa.

Niin kuin fyysinen aurinko, joka antaa valikoimatta valoa ja elämää kaikelle elävälle, Jumala on Henkinen aurinko, joka antaa valoa kaikille ja kaikkialla. Hän palvelee pyyteettömästi, ilman itsekkäitä motiiveja ja muistuttaa jokaista heidän synnynnäisistä rakkauden, rauhan ja onnellisuuden ominaisuuksistaan. Tästä syystä Häntä on muistettu joissakin maissa ja kulttuureissa nimellä Shiva, Hyväntahtoinen.

Jumalan viisaus, rakkaus ja voima

Ihmiset saattavat ihmetellä, että jos Jumala on olemassa, niin miksi Hän ei heilauta taikasauvaansa ja korjaa asioita kuntoon tai ainakin vaikuta ihmisiin niin, että he tekisivät tarkalleen niin kuin heidän "pitäisi" tehdä. Mutta Jumala ei koskaan vie kenenkään valinnanvapautta. Jumalan viisautta on tunnistaa jokaisen sielun yksilöllinen identiteetti, vapaus ja synnynnäinen hyvyys ja kunnioittaa niitä. Jumala jakaa tietoa - syvää ymmärrystä rakkauden ja vihan, onnen ja surun, voiton ja tappion dualismista - mutta Hän ei tee valintoja puolestamme. Sielu on vapaa valitsemaan "ollako vai eikö olla", "rakastaako vai eikö". Jumalan rakkaus vahvistaa sielun halua vapauttaa itsensä paheiden, kuten itsekkään halun, vihan, pelon, egon ja kiintymyksen aiheuttamasta ahdingosta. Jumalan voima auttaa sielua tunnistamaan korkeimman potentiaalinsa ja pyrkimään kohti täydellisyyttä harjoittamalla yksinkertaisen elämäntavan ja korkean ajattelun jaloja taitoja. Kun merkittävä määrä sieluja elää tähän tapaan, se tuo lopulta positiivisen muutoksen koko ihmiskuntaan.

Kun opit meditaatiossa virittämään mielesi Jumalan mielen taajuudelle, niin sinulla on tilanteesta riippumatta aina avun ja voiman lähde ulottuvillasi - ääretön voiman ja hyveiden varasto vain yhden ajatuksen päässä.