Henkisen retriitin

Pysähdy ja ota aikaa itsellesi. Olet sen arvoinen. Hiljaisuudessa voimme kokea oman syvimmän olemuksemme.

retriittiMiksi valita henkinen retriitti? 

Oletko ikinä toivonut, että aika hidastuisi, jotta pysyisit sen perässä? Tai että maailma lakkaisi pyörimästä hetkeksi ja pääsisit pois kyydistä? Kenties olet halunnut löytää syvempää tyytyväisyyttä elämääsi? Jos vastaat myöntävästi, sinun on varmaankin aika suoda itsellesi henkinen retriitti. Mitä mietit? - Ei ole aikaa jäädä pois töistä tai lähteä perheen ja ystävien luota kahdeksi viikoksi tai viikoksi? Ei hätää; henkisessä retriitissä on kyse ennemminkin ajan laadusta 
kuin määrästä. Jo viikonloppu voi olla tarpeeksi vapauttamaan kireydestä, rentouttamaan mielen ja kohottamaan koko olemuksen.

Mitä henkinen retriitti oikeastaan tarkoittaa?

Henkisessä retriitissä ei ole niinkään kyse päästä irti kaikesta vaan päästä kosketuksiin itsensä kanssa. Se on vetäytymistä ulkoisesta maailmasta jotta pääsee kokemaan oman sisäisen maailmansa. Retriitti tarkoittaa aikaa itsensä kanssa, jotta ikuiset totuudet, jotka yleensä jäävät piiloon arjen alle, pääsevät paljastumaan. Meditaatioretriitti on aikaa vahvistaa itseään ja kasvattaa omaa voimaansa. Retriitissä on kyse kiireettömyydestä ja tyyneydestä - mielen ja kielen hiljaisuudesta sekä sielun ja kehon rauhasta. Hiljaisuus ja rauha auttavat sinua astumaan pois tekemisestä olemiseen. Itse asiassa olemuksesi syvin osa, sielu, on hiljaisuutta ja rauhaa. Rauha ja seesteisyys, joita olet etsinyt, ovat sisälläsi - olet vain unohtanut, kuinka voit kokea niitä.

Henkisen Retriitin Hyödyt

Henkinen retriitti voi auttaa sinua löytämään uudelleen ja kehittämään henkistä tietoisuuttasi. Kun olet kerran kokenut tämän korkeamman tietoisuuden ja olet oppinut yhdistymään jälleen ikuiseen itseesi, voit palata elämän pyörteisiin tuoreella näkökulmalla. Olet löytänyt syvempää tarkoitusta ja uutta elämän mielekkyyttä ja se näkyy siinä, miten suhtaudut ihmisiin ja maailmaan. Joten, anna mennä ja suo itsellesi henkinen retriitti!

Meditaatioretriitit Suomessa ja ulkomailla

Brahma Kumaris järjestää viikonloppuretriittejä 3-4 kertaa vuodessa, jonne ihmiset ympäri Suomen kokoontuvat lataamaan akkunsa. Meditaatioretriitin vetäjänä on joku kokeneista kansainvälisistä senioriopettajistamme. Ohjelmassa näkyy aina vetäjän kädenjälki; se pitää sisällään luentoja, lyhyitä meditaatioharjoituksia, hiljaisuutta sekä toisinaan workshoppeja. Opetuskielenä on englanti, joka tulkataan suomeksi.

Kerran vuodessa Oxfordissa (UK) järjestetään pohjoismaisille jatko-oppilaille suunnattu retriitti, jonne myös ryhmä jatkokurssin suorittaneita suomalaisia lähtee vuosittain.