Hiljaisuuden koti

3maailmaa

Mistä olen tullut? Ja mihin olen palaava?

"Tämän maailman, tähtien ja auringon tuolla puolen on maa nimeltä Paramdham. Se on rauhan ja valon maailma, jonka kaikki sielut kerran tunsivat Kotina. Matkustimme tänne näytelläksemme roolimme ja pian unohdimme, mistä olimme lähteneet. Uupuneet sielut kaipaavat nyt Kotiin, jälleen kerran."

Kun alan ajatella itseäni sieluna, usein herää kysymys: "Mistä sielut tulevat?" Meditaatiossa voin tutkia tietoisuuden ulottuvuuksia fyysisten aistien tuolla puolen. Näiden ulottuvuuksien kokeminen lisää tietoisuuttani hienovaraisista ajatuksen ja tunteen todellisuuksista ja lopulta vie minut syvän rauhan, puhtauden ja hiljaisuuden paikkaan, jossa tunnen palanneeni alkuperäiseen "kotiini". Yhdessä nämä kolme maailmaa - fyysinen, hienovarainen ja sielun maailma - muodostavat inhimillisen tietoisuuden kolme päätasoa.

3 maailmaa – fyysinen, hienovarainen ja sielun maailma

Maailma, jossa nyt elämme, tunnetaan fyysisenä tai kehollisena maailmana, koska täällä kaikilla elävillä olennoilla on silminnähtävä muoto. Fyysistä maailmaa voi ajatella laajana näyttämönä, jolla "näyttelemme roolejamme" elämän näytelmässä, erilaisissa kehollisissa "vaatteissa". Sitä voi ajatella myös peltona, johon teon siemenet kylvetään ja hedelmät poimitaan onnen tai surun kokemuksina. Täällä "aika", "tila", "historia" ja "maantiede" ovat tärkeitä olemassaolon parametreja; täällä pätevät tieteen lait. Tämä on ilmaisemisen ja kokemisen maailma.

Aurinkokuntamme ja kaukaisten galaksien tuolla puolen on ei-aineellisen valon alueita, joita ei voi tavoittaa fyysisin keinoin tai aistein. Näitä alueita voi kokea vain syvän meditaation ja jumalaisen oivalluksen kautta. Hienovarainen maailma on välissä oleva puhtaan, positiivisen ja kirkkaan energian alue, jossa on kokemus omasta hienovaraisesta valokehosta ja jossa sielujen vuorovaikutus tapahtuu puhtaiden, henkisten ajatusten ja värähtelyjen kautta.

Fyysisen maailman toiminnan alueen ja hienovaraisen, puhtaiden ajatusten alueen tuolla puolen on ääretön ja ajaton täyden tyyneyden, rauhan ja hiljaisuuden ulottuvuus. Tämä alue, joka kylpee kullanpunaisessa valossa, on Jumalan, Korkeimman, jokaisen sielun Vanhemman alue. Se on kaikkien sielujen alkuperäinen koti, jossa kerran asuimme täydellisen autuaassa lepotilassa. Tämän "korkeimman alueen" (joka on nimeltään Paramdham) korkeimman tietoisuuden kokeminen meditaatiossa uudistaa ja lataa sielua vahvistaen sitä näyttelemään rooliaan fyysisessä maailmassa rauhan, tyyneyden ja valaistuneen selkeyden tilassa.

Kotiinpaluu

Raja Jooga -meditaatiossa en ainoastaan matkaa sisäänpäin ytimeeni; matkustan myös ylöspäin korkeampaan tietoisuuteen, yli fyysisen kehon ja fyysisen maailman tietoisuuden. Harjoituksen myötä voin ymmärtää ja kokea puhtaan sielutietoisen ulottuvuuden äänen, toiminnan ja ajatuksen tuolla puolen. Tässä paikassa tai tietoisuudentilassa koen täydellistä vapautta, rauhaa, lepoa ja lohtua, niin kuin olisin tullut kotiin paikkaan, johon todella kuulun ja jossa saan vain olla.