Henkinen elämäntapa

HenkinenElamantapa 1

 

"Matka aukeaa sisimmässä, kun muistamisen laulu soi, Isän lapsi on hukkunut Rakkauden Valtamereen. Pitäen kiinni Oppaan kädestä, halki sisäisen sekaannuksen, kyynelistä tulee helmiä hiljaisuudessa ajan myötä. Muistamisen laulua lauletaan rajattomassa rytmissä, muistamisen laulua lauletaan rajattomassa rytmissä. Tanssi kauniissa musiikissa, jota halusit soittaa, tanssi sydämessäsi, sydämessäsi."

Säännöllisellä, päivittäisellä meditaatiolla rakennat ja vahvistat henkistä tietoisuuttasi, koet sielun luonnollisia, positiivisia ominaisuuksia ja vapaudut pelosta. Tämä prosessi saa tukea, kun ulkoinen elämäntapasi on linjassa henkisen kasvusi kanssa. Neljän henkisen tukipilarin säännöllinen noudattaminen, kasvisruokavalio ja tasapainoinen arki, johon kuuluu fyysistä ja psyykkistä rentoutumista, sisältyvät henkiseen elämäntapaan.

Neljä henkistä tukipilaria

Henkisesti tyydyttävä elämä pohjaa neljään pilariin:

- päivittäinen meditaatio

- säännöllinen henkinen opiskelu

- henkiset, vastuulliset ihmissuhteet

- ihmiskunnan palvelus

Päivittäinen meditaatio

Jokapäiväinen meditaatio antaa välineitä itsetutkiskeluun sekä itseensä ja Jumalaan yhdistymiseen.

Säännöllinen henkinen opiskelu

Säännöllinen, päivittäinen henkinen opiskelu antaa oikeaa ravintoa mielelle ja älylle, jotka ovat sielun kaksi pääkykyä.

Henkiset Ihmissuhteet

Sielutietoisuudessa muut ihmiset tunnistetaan henkisinä olentoina ja vallitsee tunne veljeydestä. Kun ylittää värin, sukupuolen ja uskonnon rajat, suhteista tulee sulavampia ja palkitsevampia. Kanssakäymisen pohjaksi tulee kunnioitus ja henkinen rakkaus. Päätös huomata toistensa hyvät ominaisuudet poistaa suhteista surun ja tuo hyväksyntää sekä suvaitsevaisuutta. Henkisyys ei ole pakoa elämän velvollisuuksista. Sinulla on vastuu suhteistasi - perheestä, työkavereista ja ystävistä - ja juuri ihmissuhteissa henkisyys tulee punnituksi ja vahvistuu.

Henkinen palvelus

Kun löydät sopivan tavan käyttää kasvavaa henkistä voimaasi ja ymmärrystäsi myös muiden hyödyksi, se ruokkii omaa kasvuasi. Henkistä palvelusta on olemassa monella tasolla. Voit vaikkapa levittää rauhallisia värähtelyjä ja auttaa muita kehittämään tietoisuuttaan henkisistä ominaisuuksistaan omilla hyvillä toiveillasi ja puhtailla tunteillasi.

Kasvisruokavalio

Kun kunnioitamme ja hoidamme kehoamme, ruokavalio vaatii tarkkaa harkintaa. Kasvisruokavalio on erityisen hyödyllinen kehittämään selkeyttä ja hienovaraista keskittymistä, joita tarvitaan henkisessä kasvussa. Kun ymmärrämme ajatusten ja värähtelyjen voiman, kiinnitämme myös huomiota tietoisuudentilaamme ruokaa valmistaessamme ja syödessämme.

Fyysinen & psyykkinen rentoutuminen

Lepo ja rentoutuminen on tärkeää keholle ja mielelle. Keho ei rentoudu, jos mieli ei ole tyyni; kuitenkin mieli voi rentoutua, vaikka keho olisi loukkaantunut tai sairas. Meditaatio on tärkeää itsehoitoa fyysisessä paranemisessa. Fyysisen rentoutumisen tarve on yksilöllistä. On jo pitkään tiedetty, että paras aika meditaatiolle ja henkisille asioille on varhainen aamu, ennen päivän toimia. Joka-aamuinen meditaatio ja henkisten periaatteiden opiskeleminen ja ymmärtäminen ravitsee sielua tulevaa päivää varten.